Menu główne:
Pomarańczowe skórki w cukrze
Skórki pomarańczowe w cukrze.
Skórki pomarańczowe smażone w cukrze, podobnie jak i kandyzowane są jednym z popularniejszych dodatków do wyrobów cukierniczych.
Pomarańcze z których skórki chcemy wykorzystać do spożycia należy przelać gorącą wodą.
Po zdjęciu skórki z pomarańczy, należy je na 5-
Po tym czasie po odcedzeniu z wody ze skórek maksymalnie usuwamy białą ich część w między czasie przygotowujemy syrop cukrowy: na każde 45dkg cukru dodajemy 2 szklanki wody
syrop doprowadzamy do wrzenia
Tak przygotowane skórki wkładamy do gorącego syropu cukrowego i gotujemy na wolnym ogniu przez 30-
Następnego dnia syrop doprowadzamy do wrzenia, wkładamy skórki i ponownie gotujemy 30-
Po tym czasie ponownie skórki wkładamy do gorącego syropu i gotujemy do czasu aż cukier zacznie zeszkliwiać się teraz skórki wyjmujemy z syropu i pozostawiamy do ostygnięcia/przekładamy do szczelnie zamykanego naczynia skórki są gotowe do spożycia.
SMACZNEGO!