marynowane rzodkiewki - zdrowo-domowo

Idź do spisu treści

Menu główne:

marynowane rzodkiewki

PRZETWORY
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Marynowane rzodkiewki

 





Sposób na doskonałe marynowane rzodkiewki

2 - 3 pęczki rzodkiewek
cukier 1/2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
woda 1,5 szklanki
sól 1 łyżeczka
pieprz czarny 10 ziaren
papryka jalapeno 0,5 łyżeczki

Od rzodkiewkiewek  obciąć liście i korzoneki, opłukać.
Dokładnie umyć i wyparzyć słoiki i nakrętki. Do tak przgotowanych słoików włożyć rzotkiewki.
Do naczynia wlać wodę, ocet, przyprawamy i zagotować.
Gorącą zalewą zalaś słoiki, dokładnie zakręcić i odstawić do wystygnięcia.
Gotowe do sporzycia są po około 7 - 10 dniach.

SMACZNEGO!

 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego