galantyna drobiowa - zdrowo-domowo

Idź do spisu treści

Menu główne:

galantyna drobiowa

WĘDLINY
 
 
 
 
 
 
 
 


Galantyna drobiowa

 
 

Galantyna z ćwiartek kurczaka
Wędlina drobiowa, prosty i łatwy do wykonania przepis.
osiem ćwiartek kurczaka

Przyprawy:
Vegeta - do smaku
żelatyna 2 łyżki stołowe
sól  pieprz czarny - do smaku
osłonka barierowa
Ø 80mm

Wykonanie:         
Ćwiartki wytrybować z kości, natrzeć Vegetą, solą, pieprzem i żelatyną ułożyć w naczyniu i pozostawić  na 24 godz. pod przykryciem w lodówce. Następnie ściśle upchnąć w osłonkach, a osłonki ściśle zawiązać. Parzyć  1 godz. na 1 kilogram wyrobu. Studzić co jakiś czas obracając. Następnie odłożyć do całkowitego wystygnięcia.

SMACZNEGO!

 
 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego