Menu główne:
Szybki salceson chłopski
Jest to salceson robiony na szybko bez peklowania, a przepis pochodzi z lat 30-Potrzebne składniki to:
1/2łebka wieprzowego
1 duża golonka
3-
Głowiznę i golonkę należy ugotować do miękkości tak, aby mięso swobodnie odchodziło od kości
Mięso z głowizny i golonki po oddzieleniu od kości kroimy w średniej wielkości kawałki -
Dodajemy przyprawy
Przyprawy /1kg mięsa
sól 19g
pieprz czarny 1.2g
czosnek 4g
kminek 1g
wywar z gotowania 100ml
Wszystko razem łączymy dodajemy wywar z gotowania, i całość dokładnie mieszamy.
Napełniamy osłonki poliamidowe o średnicy 12cm.Po związaniu końcówek pozostawiamy do wystygnięcia.
Życzę owocnej pracy i smacznego wyrobu.
SMACZNEGO!