Menu główne:
Pstrąg z ziołami z blachy w alufoli.
Przepis na pstrąga pieczonego w całości z aromatycznymi przyprawami.
Cały pstrąg
przypraw na trzy ryby :
Pieprz biały -
pieprz zielony -
pieprz czerwony -
mała gałązka świeżego rozmarynu na rybę
mała gałązka koperku najlepiej z kiścią kwiatową na rybę
pół plasterka lub plasterek cytryny ze skórzana rybę sól -
1-
masło prawdziwe
opcjonalnie ziarnko jałowca
Ryby sprawić wypłukać każdą posolić, posypać dość grubo mielonym pieprzem kolorowym z zewnątrz i w środku, miedzy powłoki brzuszne włożyć po gałązce kopru i rozmarynu, cytrynę, opcjonalnie masło czosnek. Rybę zawinąć szczelnie w uprzednio wysmarowaną oliwą alufolię i odstawić na około 2 -
Piec na grillu, blasze około 30-
SMACZNEGO!