pstrąg z blachy - zdrowo-domowo

Idź do spisu treści

Menu główne:

pstrąg z blachy

WĘDLINY
 
 
 
 

Pstrąg z ziołami z blachy w alufoli.
Przepis na pstrąga pieczonego w całości z aromatycznymi przyprawami.
Cały pstrąg

przypraw na trzy ryby :
Pieprz biały - 1 łyżeczka
pieprz zielony - 1 łyżeczka
pieprz czerwony - 1 łyżeczka
mała gałązka świeżego rozmarynu  na rybę
mała gałązka koperku najlepiej z kiścią kwiatową na rybę
pół plasterka lub plasterek  cytryny ze skórzana rybę sól - do smaku
1-2 ząbki czosnku
masło prawdziwe
opcjonalnie ziarnko jałowca

Przyrządzenie:
Ryby sprawić  wypłukać  każdą posolić, posypać dość grubo mielonym pieprzem kolorowym z zewnątrz i w środku, miedzy powłoki brzuszne włożyć po gałązce kopru i rozmarynu, cytrynę, opcjonalnie masło czosnek. Rybę zawinąć  szczelnie w uprzednio wysmarowaną oliwą alufolię i odstawić na około 2 - 4 godzin (najlepiej  12godz) do lodówki, aby przeszła ziołami.
Piec na grillu, blasze około 30-40min lub w piekarniku nagrzanym do 180 stopni tez 30-40 min od czasu do czasu odwracając.

SMACZNEGO!

 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego